Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


A méz természetes és hatásos bőrvédő szer

By Olessa Pindak, Natural Health, Pg. 33(3) Vol. 37 No. 10, 11/1/2007

A mézet nem csak teánk édesítésére, kalácsunk feltétjeként, hanem bőrünk lágyítására és hidratálására is használhatjuk. A beltartalmi értékei, amelyek miatt az egyik legértékesebb élelmiszerünk is egyben, a bőrünknek is jók: aminosavak, enzimek, anitioxidánsok, ásványi anyagok vitaminok. Néhány húsnál a proteintartalma is magasabb - vallja Fran E. Cook-Bolden orvos, a Columbia Egyetem klinikai professzora a Physicians and Surgeons intézetben.

A méz mint természetes nedvesítőszer antibaktteriális és antimikróbás hatással is bír, - ez is védi a kaptárt a baktériumokkal szemben (a propoliszzal egyetemben szerk.). Ezenfelül a bőrápolásra úgy használhatjuk, ahogyan azt a természetben "találjuk": nem kell préselni, kivonatolni, vagy másképp kezelni fűzi hozzá Celeste Lutrario, a Burt's Bees kutatási és fejlesztési igazgatója.

Nedvesítő - Moisturizing
A méz magas cukortartalma kivonja a levegőből a negvességet és azt a bőrbe ovábbítja. Segít hidratálni és telt erőben tartani...

Anibakeriális - Antibacterial
A méz alacsony pH értéke savassá teszi, amely gyenge baktériumölő hatással bír. Ezen tisztító tulajdonsága az alapja a méz tracionális sebkezelési felhasználásának.

Öregedésgátló - Anti-Aging
A méz antioxidáns tulajdonságai eredményesen küzdenek a nap antioxidáns hatásai ellen - amelyek egyébként öregítik a bőrt. A méz a nap-károsította bőr kiváló gyógyszere... mondja Cook-Bolden.

Bőrradír - Exfoliating
Az antioxidánsoknak van egy másik hatása is, segíti az egészséges sejt-cserélődést, a bőr megújhudását, a friss új bőr létrejöttét...
Nyomtatható verzió   Nyomtatható verzió       
Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS