Magyar Angol
Üdvözli a www.apiterapia.hu! Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Hírlevelek

Feliratkozás hírlevélre


Propolisz Tanfolyam Budapest

Figyelem, a weblap folyamatosan frissül. Jelen verzió Július 31-i.

Kiknek ajánljuk? Piacozó méhészeknek, termékeket gyártóknak, természetgyógyászoknak, érdeklődőknek.

A Magyar Apiterápiás Társaság tanfolyamot szervez 2017 szeptember 3-ára Budapestre a propolisz témakörében.

Az elméleti rész magába foglalja a propolisz kémiáját, feldolgozási módjait, a lehetséges termékek körét és gyógyhatásait.

Gyakorlati bemutató keretében az előadók a helyszínen készítenek propolisz kapszulát, propolisz golyót, propolisz tinktúrát, lágy propoliszt, propoliszos krémet, propoliszos nyalókát és propoliszos csokoládét.

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.

Megválaszoljuk az alábbi kérdéseket (is):

Mi a különbség a piacon kapható propolisz tinktúrák között? Melyik a jó, és melyik a gyenge? Miért nem igaz, hogy a sötétebb jobb? Hogyan készítsen Ön jó,  hatásos propolisz tinktúrát?

Hogyan kell alkoholmentes propoliszt készíteni?

Hogyan kell propoliszos krémet ill. csokit készíteni?

Az is téma lesz, hogy egy adott betegségnél mely propolisz preparátum alkalmazása jobb.


Helyszín:

1026 Budapest, Tárogató u. 2-4. Nemzetközi Üzleti Főiskola épülete.

Időpont:

2017 szeptember 3. Vasárnap. 10:00  - 16:00 (tervezett vége)

Elmélet:

 • a propolisz kémiája,
 • a propolisz gyűjtésének szabályai,
 • a feldolgozási módjai,
 • a lehetséges termékek köre és gyógyhatása.

 

Gyakorlati bemutató

Az előadók a helyszínen a propolisz feldolgozás lépéseit mutatják meg. Megmutatják a legegyszerűbb, többnyire házilag is előállítható eszközöket, módszereket és egyes laboratóriumi eszközöket is. Készítenek

 • propolisz kapszulát,
 • propolisz golyót,
 • propolisz tinktúrát,
 • lágy propoliszt,
 • propoliszos krémet,
 • propoliszos nyalókát és
 • propoliszos csokoládét.

 

Az előadók

Szergej Alekszejevics Popravko

A tanfolyam dísz előadójának sikerült meghívnunk Szergej Alekszejevics Popravko orsosz tudóst. A propolisz kémiáját kutatja 1969 óta. Több molekula felfedezése az Ő nevéhez fűződik. Lebilincselő könyvek sorozatát írta Moszkvában. A felfedezéseiről ismeretterjesztő film is készült. A 80 éves tudós először látogat Magyarországra. Életrajza a most megjelenés alatt álló könyv ismertetőjében olvasható

Rozs István

A Magyar Apiterápiás Társaság orosz ill. szláv nyelvterületi szakreferense, szakfordító. Popravko két könyvét fordította magyarra. A második most van megjelenés alatt. Kiemelt érdeklődésének tárgya a propolisz. Minden propoliszos technológiában otthon van. Nyugdíjas főiskolai docens, igazi előadó. Előadásai érdekesek, érthetőek és emlékezetesek.

Gyalus Boglárka

Több interjú készült vele, pl. itt van egy.

Szappankészítő, kozmetikum gyártó. Saját termékei vannak, mint arckrém, stb. anfolyamokat szervez. Saját blogja sok mindenbe enged betekintést. Most a propoliszos kréme lesz a porondon.

 

Lipics Vilmos

Fiatal méhész, a propolisz elkötelezett híve. A közvetlen felhasználás gyakorlatában lesz a segítségünkre. Megmutatja labortitkait: hogyan készít propolisz krémet, kenőcsöt, csokoládét, cukorkát egyszerű (minden méhésznél meglévő) eszközökkel.

Körmendy-Rácz János

A nemzetközi Apiterápia Szövettség alelnöke, a Magyar Apiterápiás Társaság elnöke. Érdeklődése elsősorban a méhméreg irányába terjed ki, de behatóan foglalkozott a propolisz kémiájával és a gyakorlati gyártástechnológiával is. Rozs Istvánnal közösen végzi majd a bemutatókat. Természetgyógyász, a propoliszt mindennaposan használja a gyógyításban, megelőzésben.

Szabvány - ajánlás

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.

Egyéb tudnivalók

A tanfolyamon hang és videofelvétel nem készíthető. A helyszínen lehet kérdezni minden előadótól. Popravko professzor előadása természetesen tolmácsolással kerül bemutatásra.A tanfolyamot követően a helyszínen elhangzott kérdésekkel kiegészítve névre szóló (mint a méhesház tanfolyamnál) elektronikus jegyzetet küldünk ki.

A tanfolyam szakképesítést nem ad, a lényege a tiszta tudás. Elméleti és gyakorlati.

Jelentkezés

Jelentkezés folyamatos, a résztvevők száma korlátozott.

Jelentkezés a tanfolyam díjának befizetésével. Befizetés átutalással, vagy bármely MKB Bankfiókban készpénzes befizetéssel. Ekkor nagyon fontos, hogy a megjegyzésbe írják be a résztvevő nevét és emailjét illetve telefonszámát.

A tanfolyam díja 95.000 Ft. A Magyar Apiterápiás Társaság tagjai kedvezményben részesülnek, amely mértéke az utolsó két évben (2017. június 30-ig) befizetett tagdíjuk háromszorosa. Pl. ha valaki magánszemély, és folyamatosan tag, akkor 30.000 Ft kedvezményben részesül. A kedvezmény azoknak is jár, akik a tavaszi tanfolyamon már részesültek kedvezményben. A kedvezmény minden tagnak minden rendezvényen jár. A kedvezmény nem átruházható. Családtag (házastárs, gyerek) 50 % kedvezményben részesül.

Jelentkezés a tanfolyam díjának a Magyar Apiterápiás Társaság  a 10300002-10519367-49020014 számlájára történő utalásal. A megjegyzés rovatba kérjük, hogy a résztvevők nevét, telefonszámát és email címet tüntessék fel!

Opcionális regisztráció

Amennyiben regisztrál a szokásos webes felületen is, úgy előbb vesszük fel egy külön hírlevél listára, ahol további fontos információkat közlünk. Az utalásokban szereplő emailekre is elküldjük ezen emaileket, ez a webes regisztráció mindegy extra adatközlés. A webes regisztráció is csak az utalás beérkezésével válik véglegessé. Nekünk annyiban segít, hogy hamarabb van információnk van a jelentkezők számáról.


Menetközben feltett kérdések, amelyek nem kerültek még fenn beépítésre

A legtöbbször feltett kérdés, miért ilyen drága a tanfolyam. Nos a tanfolyam ára egy üveg mézhez viszonyítva valóban drága, de egyetelen erős méhcsalád éves hozamával mérve már nem olyan vészes. Ha valaki bővíteni akar 2-3 méhcsaláddal, nos akkor esetenként sokkal többet kell fizetnie. És 2-3 méhcsaláddal való bővítés még nem jelent új terméket, új tudást, új lehetőséget.

A ritka szakmák oktatásai esetén a jelen tanfolyamnál jóval magasabb díjat is ki kell fizetni azért, hogy rendszerezett, gyakorlati alkalmazásra azonnal alkalmas információt kapjon az érdeklődő.

A tanfolyam árát két tényező határozta meg:

1. A tanfolyam tartalma. Ez egy sok-sok gyakorlati információt tartalmazó tanfolyam. Mindenki közvetlenül kérdezhet - tolmáccsal - az oroszországból extra erre a tanfolyamra iderepült Popravkotól. (Az orosz tudós második könyve igazi szakmai csemege a pempőről és a propoliszról, jelenleg megrendelhető. Popravko életrajza a könyvismertetőben.) A kérdések és válaszok bekerülnek abba, az előre elkészített jegyzetbe, amely önmagában szinte egy komoly szakkönyv. Ezt a tanfolyam résztvevői névre szólóan a tanfolyamot követően kapják meg. Unikális tanfolyam, nem ismerünk hasonlót korábbról, és mi sem tervezünk a közeljövőben. Az, aki elvégzi a tanfolyamot képes lesz arra, hogy jövedelemszerző tevékenységének új "lábat" növesszen.

2. Ahhoz, hogy bárki új tevékenységbe kezdhessen a tanfolyamot követően szükséges, hogy ne tömegképzést adjunk. Tapasztalatunk, hogy ingyenes tanfolyamnál 200-400 közötti jelentkező van, 45.000 Ft-os tanfolyamnál c.a 40-50, míg ezen árkategóriában kevesebb, mint 20 főre számítunk.

Azaz különleges, versenyképes tanfolyam magas hozzáadott értékkel.

Főoldal | Sitemap | Fórum | APYS